Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ευχαριστήρια επιστολή προς τη Δημοτική Κίνηση του συλλόγου "Λάμψη"


Συγκέντρωση- Ανταλλαγή σχολικών βιβλίων και βοηθημάτων


Με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς ξεκινά προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών βιβλίων και βοηθημάτων.

Με την ελπίδα να μη ζήσουμε τον Σεπτέμβρη, την αθλιότητα της περσινής σχολικής χρονιάς, οργανωνόμαστε για κάθε ενδεχόμενο και μαζεύουμε τα μεταχειρισμένα σχολικά βιβλία ( σε καλή κατάσταση).

Αλλά και τα σχολικά βοηθήματα- σημαντικό κόστος για κάθε οικογένεια- συγκεντρώνονται για να χρησιμοποιηθούν και  από άλλους μαθητές. Φέρτε μας τα σχολικά βοηθήματα που χρησιμοποίησαν τα παιδιά σας- δηλώστε ποια βοηθήματα θα χρειαστείτε για την επόμενη σχολική χρονιά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς
 
Σάντας 7 Καλαμαριά
Τηλέφωνο 2310 402851

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα       18.00-20.00
Τρίτη            18.00-20.00
Τετάρτη      11.00- 13.00 και 18.00-20.00
Πέμπτη       11.00-13.00 και 18.00-20.00
Παρασκευή  11.00-13.00
Σάββατο    11.00-14.00

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Δεν αρκεί η αγανάκτηση

... Στη ζωή μου έκανα την όλο και πιο επιτακτική ανακάλυψη της πολυπλοκότητας της πολιτικής. Καθώς ανακαλύπταμε σταδιακά το συμπαγές της αστικής ηγεμονίας, έμπαινε οξύ το πρόβλημα των μορφών, των συσχετισμών μέσα από τους οποίους τα κοινωνικά υποκείμενα θα μπορούσαν να έχουν λόγο στις αποφάσεις.
Η μεγάλη και δύσκολη πρόκληση είναι πώς να κρατήσεις τη δύναμη και τη ζωντάνια ενός πλουραλιστικού υποκειμένου μαζί με τον πλούτο και την ποικιλία του ανθρώπινου όντος, με την πολύμορφη ουσία και την εσωτερική ελευθερία του.
... Η πολιτική μπορεί να αναγεννηθεί, να βρει μια νέα εξάπλωση αν εκφράζει τις ανάγκες ενός προσωπικού βιώματος που ορίζεται κοινωνικά. 

μετφρ: Τόνια Τσίτσοβιτς, Αυγή, ΕΝΘΕΜΑΤΑ, 16.10.11

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Παιδική Γιορτή Αλληλεγγύης, από τη δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς


Τίποτα   δεν πάει χαμένο.
Ανταλλάζουμε και αλλάζουμε.
Ό, τι δεν χρειαζόμαστε εμείς μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιον άλλο.
Δεν πετάμε, ανταλλάσουμε, εξοικονομούμε, ενδιαφερόμαστε για τους άλλους, αποκτούμε κοινοτική αντίληψη, βοηθάμε, επικοινωνούμε.”

Εδώ, στη δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς, είπαμε ότι το πνεύμα της αλληλεγγύης , δεν έχει ηλικία, ακόμη και τα παιδιά μας μπορούν να μάθουν και να μεγαλώνουν με άλλες σχέσεις.

Έτσι γεννήθηκε η Παιδική Γιορτή Αλληλεγγύης και στις 2 Ιουνίου, γέμισε η πλατεία με τους μικρούς μας φίλους που έφεραν το παλιό τους παιχνίδι για να το ανταλλάξουν με ένα καινούριο, να πάρουν μέρος στο κυνήγι του θησαυρού ή και να βρουν ότι τους άρεσε από τα παιχνίδια των άλλων παιδιών.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα καινούρια παιχνίδια προέρχονταν όλα από την ιδιωτική συλλογή της κ. Παπαϊωάνου Μαρίας που με περίσσευμα ψυχής τα πρόσφερε στα παιδιά της πόλης μας, με μοναδικό αντάλλαγμα ένα χαμόγελο και λίγη φαντασία.
Την  ευχαριστούμε εκ βαθέων  για την ευγενική της προσφορά.

Όμως δεν σταματάμε εδώ, η δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς, μετά την εξαιρετική ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία μας, υπόσχεται και άλλη Παιδική γιορτή Αλληλεγγύης μόλις μας δοθεί η ευκαιρία, ενώ τις επόμενες μέρες θα χαρίσει παιχνίδια που συγκεντρώνουμε, σε κοινωνικούς φορείς και παιδιατρικά τμήματα νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να μας βρείτε και να ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις μας, στην οδό:
 Σάντας 7,
Τηλ: 2310402851,
Δευτέρα – Πέμπτη 6-8 μ.μ, Πέμπτη και Σάββατο 11-1 π.μ.
καθώς επίσης και ηλεκτρονικά στα: