Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Νέα κεραία στην επέκταση (οδό Σαράφη)


Μία ακόμη απειλή στην πόλη μας. Μια ακόμη αυθαιρεσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που με προκλητική αδιαφορία τοποθέτησαν μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και κοντά σε δημοτικό σχολείο και σε χώρο συνάθροισης μικρών παιδιών κεραία κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα χωρίς να διαθέτουν τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες.
Η τοποθέτηση της κεραίας στο δώμα της οδού ΣΑΡΑΦΗ-ΑΙΜ.ΣΩΤΗΡΟΓΛΟΥ ΠΑΡΔΑΛΟΥ από την εταιρεία VODAFONE έγινε αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής πριν περίπου ένα μήνα. Η κινητοποίηση τους υπήρξε άμεση και ξεκίνησαν μία προσπάθεια ενημέρωσης των συμπολιτών τους για την ύπαρξη αυτής της απειλής αλλά και συγκέντρωσης πληροφοριών για την λειτουργία της συγκεκριμένης κεραίας και τις δυνατότητες απομάκρυνσής της.
Για μία ακόμη φορά λοιπόν οι πολίτες έρχονται να καλύψουν τα απαράδεκτα κενά στην λειτουργία της ελληνικής πολιτείας τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Πολίτες  αντιμέτωποι τόσο με ένα νομικό πλαίσιο σκανδαλωδώς ευνοϊκό προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αλλά και με μία τοπική αυτοδιοίκηση που αρνείται να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι πρωτίστως πρόβλημα των τοπικών κοινωνιών.
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια έναν αγώνα και θα συνεχίσει:
  • Γιατί συμμετέχουμε όλοι μας, ακουσίως, στο «μεγαλύτερο βιολογικό πείραμα της Ιστορίας» και θα είναι πολύ αργά όταν οι επιπτώσεις του πειράματος αρχίσουν να εμφανίζονται.
  • Γιατί η χρήση του κινητού τηλεφώνου μπορεί να είναι επιλογή μας, η κεραία που έχουν τοποθετήσει κάποιοι δίπλα μας, δεν είναι.
  • Γιατί το δίλημμα :  αν θέλεις κινητό θα πρέπει να ανεχτείς την κεραία είναι ψευδές. Υπάρχουν λύσεις, που μειώνουν στο ελάχιστο την ακτινοβολία. Οι εταιρείες θα πρέπει να πιεστούν να τις εφαρμόσουν.
  • Γιατί ο μόνος τρόπος να αλλάξει η κατάσταση είναι να ενώσουμε τις φωνές μας. Όταν η Πολιτεία νομοθετεί με γνώμονα τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών, οι πολίτες δεν εγκλωβίζονται, αντιδρούν.
  • Γιατί θα πρέπει να αντιληφθούν οι συμπολίτες μας που δέχονται την εγκατάσταση τέτοιων κεραιών στις ιδιοκτησίες τους ότι το χρήμα από τα ενοίκια μπορεί να είναι εύκολο αλλά δεν είναι ανέξοδο, κοστίζει πολύ.
Καλούμε όλους σε μία συγκέντρωση, την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 20.00 στο ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ επί της οδού ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 57 τόσο για την ενημέρωση σας για την πορεία των ενεργειών απομάκρυνσης της συγκεκριμένης κεραίας αλλά και την συμμετοχή σας σε μία προσπάθεια για:
Την άμεση κατεδάφιση, σε πρώτη φάση, όλων των κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, παρανόμων και «νομίμων».
Την κατεδάφιση όλων των παρανόμων κεραιών της Καλαμαριάς.
Την αλλαγή του απαράδεκτου νόμου που αφορά τις τηλεπικοινωνίες.
Αντιδρούμε και οργανωνόμαστε, μέσα από επιτροπές γειτονιάς που θα αντιμετωπίσουν την κάθε περίπτωση κεραίας αλλά και συνολικά σε μία επιτροπή κατά των κεραιών .
Στην δική μας πόλη οι εταιρείες δεν θα μπορούν πια να αυθαιρετούν.
Δεν είναι ανέφικτο, μπορούμε να το πετύχουμε! 
Για τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς
Μιχάλης Παναγιωτίδης,
δημοτικός σύμβουλος

Τηλ.επικοινωνίας: 6993137277, 6947705491
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://dimotikikinisi.blogspot.com
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: kalamaria2006@yahoo.gr