Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008

Χάνονται άλλα δυο οικόπεδα χαρακτηρισμένα για σχολική στέγη;

Το ένα μεταξύ των οδών Καρολίδου, Χαλδίας, Κιουπτσίδου, που προορίζονταν για την ανέγερση Δημοτικού σχολείου και το άλλο μεταξύ των οδών Μ. Κυδωνιών και Ανδριανουπόλεως για την ανέγερση του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς.

Με απόφασή της η νομαρχία δηλώνει αδυναμία να καλύψει την απαλλοτρίωση και των δυο οικοπέδων παρ όλο που είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα σχολικής στέγης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια καλεί τον Δήμο να απευθυνθεί στην για υπογραφή τριμερούς προγραμματικής σύμβασης.

βέβαια πριν μερικούς μήνες άλλα μας έλεγαν οι εκπρόσωποι της νομαρχίας στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα λέει στα κανάλια ο νομάρχης. Για το θεαθήναι, αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι κανείς δεν λογαριάζει τις ανάγκες μιας πόλης 120.000 κατοίκων για πρωινή βάρδια και ολοήμερα σχολεία.

Επειδή δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι αν η Ο.Σ.Κ. Α.Ε.θα αναλάβει το κόστος της κάλυψης και με ποιους όρους θεωρούμε επιβεβλημένο οι πολίτες και ο δήμος να μην επαναπαυτούν, να διερευνηθούν σκοτεινά σημεία των εν λόγω φερομένων ιδιοκτησιών, κάτι που προ καιρού έπρεπε να είχε γίνει, και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: κανένας αποχαρακτηρισμός στην Καλαμαριά!

Μ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: