Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Οι φετινές γιορτές δεν είναι όπως άλλες χρονιές

Το κλίμα των ημερών δεν είναι γιορταστικό.

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν η αφορμή να ξεσπάσει όλη η συσσωρευμένη οργή, όχι μόνο από την αδιαφορία του κράτους απέναντι στους πολίτες και την ανικανότητά του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια, αλλά και από τον κατασταλτικό και βίαιο τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν τρύπησε μόνο την καρδιά του δεκαπεντάχρονου, αλλά τρύπησε τον ασκό του Αιόλου από όπου ξεχύθηκαν όλοι οι αέρηδες της κοινωνικής οργής.

Οι φετινές γιορτές δεν είναι όπως άλλες χρονιές.

Οι πολιτικές που θεοποιούν το κέρδος, που βάζουν το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο, χρεοκόπησαν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση τους πρέπει να την πληρώσουμε εμείς.
Γιατί; Για να συντηρήσουμε έναν κόσμο απάνθρωπο, άδικο και βίαιο;
Χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα που θα περιλαμβάνει ένα άλλο σύστημα αξιών σε παγκόσμιο, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Μεσούσης όλης αυτής της κρίσης , στην μικρή μας πόλη, την Καλαμαριά, η δημοτική αρχή, φαίνεται να μην καταλαβαίνει τίποτα.
Στήνει πολυέξοδες φιέστες που τις ονομάζει “χριστουγεννιάτικες”, ξοδεύει τεράστια ποσά, αλόγιστα, χάριν εντυπωσιασμού και πρόσκαιρης αυτοϊκανοποίησης.
Ίσως να μην γνωρίζει ο δημότης ότι η λεγόμενη χριστουγεννιάτικη πλατεία μας στοιχίζει μέχρις στιγμής 250.000 ευρώ εκ των οποίων 44.000 μόνο για το πολυδιαφημιζόμενο δένδρο.(δεν αρκούσε το κυπαρίσσι στην Μεταμόρφωση;)

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς είναι αντίθετη στη σπατάλη του δημοσίου χρήματος, τη στιγμή που θα έπρεπε να ενισχύεται η κοινωνική πολιτική του δήμου, να υπάρχει πρόνοια για να μη μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοί του, να στηρίζονται αναπτυξιακά έργα και νέες θέσεις εργασίας.

Πιστεύουμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να στηρίξουμε τον πολίτη.
Να αντισταθούμε στις επιπτώσεις της φτώχειας και της οικονομικής κρίσης.
Να αναπτύξουμε θεσμούς αλληλεγγύης.
Να απαντήσουμε στην αδιαφορία, στην αναλγησία και στον αμοραλισμό της δημοτικής αρχής που διαχειρίζεται με τον πιο επισφαλή τρόπο τα χρήματα των δημοτών της.
Δίνοντας δύναμη ο ένας στον άλλον, σας ευχόμαστε,

Καλή Χρονιά !

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ