Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Πόσο αξίζουν 280 τ.μ. στην Καλαμαριά κατά την άποψη της διοίκησης του Δήμου;

Είναι σε όλους γνωστό το πρόβλημα των ελεύθερων χώρων που αντιμετωπίζει η Καλαμαριά.
Από πολύ νωρίς είχαμε τονίσει ότι εκτός του ότι ο Δήμος έχει χάσει όλη την ακίνητη περιουσία του, αδυνατεί να κατοχυρώσει και όσους χώρους είναι χαρακτηρισμένοι για σχολεία, αθλητισμό, πράσινο και παιδικούς σταθμούς.
Άλλωστε πρόσφατα ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας ομολογούσε ότι « …μεγάλα προβλήματα απειλούν με οικονομική κατάρρευση το δήμο μας» (18-11-2009).
Παρόλα αυτά στις 7-12-2009 γίναμε μάρτυρες μιας εξωφρενικής απόφασης του δημάρχου και όλης της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο, όταν κληθήκαμε να ορίσουμε τιμή μονάδος προσκυρωμένου τμήματος οικοπέδου 281.55 τ.μ. στην περιοχή της επέκτασης που αφορούσε την επιχείρηση FENA.
Με πρόταση του δημάρχου και το επιχείρημα ότι ο δήμος «καλείται να στηρίξει μία επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στα όρια του Δήμου, στην κρίσιμη αυτή οικονομική περίοδο» η τιμή ορίστηκε στα 650 €/τ.μ παρά την προηγούμενη απόφαση του δημ. συμβουλίου για 1.000 €/τ.μ.(143/2007).
Το μέγεθος όμως της εκποίησης της δημόσιας γης γίνεται αντιληπτό όταν καλείται ο δήμος, με δικαστικές αποφάσεις, να καταβάλλει 4.800 €/τ.μ.(βλ. αλάνα της οδού Χαλδίας, κ.ά.), για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των δημοτών για κοινόχρηστους χώρους.
Είναι φανερό ότι με αυτή την ρύθμιση η διοίκηση «χαρίζει» στην επιχείρηση περίπου 100.000€ σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση ή 1.160.000€ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικαστηρίων.
Για μας, αλλά και όλους τους πολίτες της Καλαμαριάς η απόφαση αυτή, δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθεί σκανδαλώδης.
Δεν μπορεί πριν από ένα χρόνο ο δήμος να καταργεί την δημοτική συγκοινωνία ,να δημιουργεί ανώνυμη εταιρία για την διαχείριση της παραλίας, να συναλλάσσεται με την Εθνική τράπεζα στο Καραμπουρνάκι και επί πλέον σήμερα να αποποιείται με τόση ευκολία τη δημόσια γη και το δημόσιο χρήμα.

Ας αναλογιστούμε όλοι μας τους επικίνδυνους χειρισμούς της διοίκησης και να απαιτήσουμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την πώληση της έκτασης.

Για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς

Τηλ. επικοινωνίας:2310 415 435
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: kalamaria2006@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: