Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Το Ε΄ΚΑΠΗ Καλαμαριάς ζητά την επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας


Απαίτηση όλων η επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας!

Είναι γνωστό πλέον σε όλους μας ότι η δημοτική συγκοινωνία που λειτουργούσε δωρεάν στην πόλη μας έπαψε να λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2009.

Η Δημοτική Αρχή, ανακοίνωσε, πριν περίπου ένα χρόνο, αιφνιδιαστικά στο δημοτικό συμβούλιο, την κατάργησή της χωρίς να έχει συζητήσει προηγουμένως το θέμα, ως όφειλε.

Μερικούς μήνες πριν την απόφασή του αυτή, ο ίδιος ο Δήμαρχος, δήλωνε υπερήφανος για τη δημοτική συγκοινωνία και τις υπηρεσίες που αυτή παρέχει. Λίγο μετά ισχυριζόταν ότι η πόλη και οι πολίτες δεν την χρειάζονται! Ισχυριζόταν επίσης ότι το κόστος λειτουργίας της είναι μεγάλο για το έργο που επιτελεί! Και όλα αυτά μερικές μόλις βδομάδες μετά τις σκανδαλώδεις, πολυδάπανες φιέστες που είχε οργανώσει η Δημοτική Αρχή στην περίφημη «Χριστουγεννιάτικη πλατεία».

Η Διοίκηση προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασής της χωρίς να διερευνήσει τις πραγματικές ανάγκες μετακίνησης των πολιτών και χωρίς να συνυπολογίσει τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία που μαστίζει τη χώρα που κάνει πιο αναγκαία από ποτέ την κοινωνική αλληλεγγύη προς τους οικονομικά ασθενέστερους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους.

Πρόσφατες μελέτες που έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο διαπίστωναν ότι οι μετακινήσεις των πολιτών, μέσα στο Δήμο , με μέσα μαζικής μεταφοράς είναι προβληματική και πρότειναν ανάπτυξη και επέκταση της δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας. Αντί της ανάπτυξης όμως, η Δημοτική αρχή μεθόδευσε την απαξίωσή της, υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που αυτή παρείχε, μειώνοντας στο ελάχιστο τα δρομολόγια και μάλιστα με οχήματα απαρχαιωμένα.

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών αντέδρασε άμεσα, στην απόφαση της κατάργησης και οργάνωσε αρχικά εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών- τους οποίους η διοίκηση δεν είχε μπει στον κόπο να ενημερώσει. Μετά από πιέσεις που ασκήσαμε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή μετέτρεψε την αρχική της απόφαση σε απόφαση αναστολής της λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, την όποια δεσμεύτηκε να επανεξετάσει.

Μετράμε δέκα μήνες μετά την υπόσχεση της Διοίκησης να επανεξετάσει το ζήτημα η οποία οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Οι πιέσεις και οι προσπάθειές μας φυσικά δεν θα σταματήσουν γιατί γνωρίζουμε ότι είναι αίτημα των συμπολιτών μας.

ΖΗΤΑΜΕ και θα ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ, στην αναβαθμισμένη λειτουργία της δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας, με μη ρυπογόνα μέσα μεταφοράς, συχνά δρομολόγια, με ενημέρωση των δημοτών σε κάθε στάση, με κάλυψη και συνδέσεις και άλλων περιοχών όπως για παράδειγμα:

  • Βότση με το Κέντρο, Καραμπουρνάκι, Αρετσού, Επέκταση
  • Κηφισιά με Κέντρο και παραλιακή ζώνη
  • Καραμπουρνάκι με Αγ. Παντελεήμονα, Επέκταση, Φοίνικα.

24-12-2009
Για τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς
Μιχάλης Παναγιωτίδης,
δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: