Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Διαμάχη για το... φαραωνικό δέντρο

 Πόλεμος ξέσπασε στην Καλαμαριά, παραμονές του Πάσχα, για το... χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθέτησε ο δήμος στην είσοδο της πόλης από τον περιφερειακό, απέναντι από το νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”.

“Σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ για ένα δέντρο; Το δέχεστε; Κοινωνικός έλεγχος στις δαπάνες του δήμου!”, είναι το μήνυμα που αναγράφεται στο πανό διαμαρτυρίας που συμβολικά ανάρτησε στο επίμαχο δέντρο η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς. “Πρόκειται για ένα δέντρο φαραωνικό και ακαλαίσθητο, το οποίο μάλιστα παραγγέλθηκε από το εξωτερικό και κόστισε στους Καλαμαριώτες 45.000 ευρώ”, σχολίασε δηκτικά ο επικεφαλής της παράταξης Μιχάλης Παναγιωτίδης.
Για “όψιμο και προεκλογικό ενδιαφέρον” τον κατηγόρησε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι το δέντρο θα μείνει σε μόνιμη βάση στο συγκεκριμένο σημείο, που αποτελεί δημοτική έκταση, ώστε ο δήμος να μην επιβαρύνεται με το κόστος μεταφοράς και αποθήκευσής του.
Όταν αγοράστηκε, πριν από δύο χρόνια, το συγκεκριμένο δέντρο είχε τοποθετηθεί στην πλατεία δημαρχείου, από όπου όμως εξοβελίστηκε υπό την πίεση των αντιδράσεων που εκδήλωσαν πολίτες. “Ομολογουμένως το δέντρο δεν έδεσε καλά στο περιβάλλον της πλατείας, κι έτσι το στήσαμε μόνιμα σε διαφορετικό σημείο”, σχολίασε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

Β.Ζ.