Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Σχέδιο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" (από το πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης)


Ο “Αριστοτέλης” : κομβικό σημείο

Επειδή το όραμα μπορεί να γίνει πραγματικότητα, καταθέτουμε σήμερα την πρότασή μας για μια ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΟΜΗ στο δομημένο τμήμα της πόλης.
Σχεδιάσαμε και προτείνουμε  το άνοιγμα του πρώην ιδρύματος “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ” σε όλους τους πολίτες, με χρήσεις αθλητισμού, νεολαίας, πολιτισμού, τρίτης ηλικίας, περιπάτου και εσωτερικού αλσυλλίου.
Ο “Αριστοτέλης” ως ενδιάμεσος ελεύθερος χώρος  δένει με την παραλία και την  πεζοδρόμηση της πλατείας Σκρά, με την διεκδίκηση του νυν στρ. Νταλίπη, με την μελλοντική παραπλήσια διέλευση του μετρό καθώς και με τον υπάρχοντα πεζόδρομο της Κομνηνών.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο  ενοποιούμε χώρους, δημιουργούμε δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων και κυρίως  δίνεται  διέξοδος στους κατοίκους της Αρετσού, Δέρκων, Επέκτασης, Ν. Κρήνης και κυρίως του Αγ.Παντελεήμονα.
Η πρόταση αυτή σε συνδυασμό με την άλλη ενότητα, το πρ.στρ.Κόδρα (σε υπερτοπικής σημασίας πάρκο) και το Καραμπουρνάκι (αρχαίο λιμάνι “Κελλάριον”), αλλάζει την εικόνα της Καλαμαριάς όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα και δημιουργεί νέες προϋποθέσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.