Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ


Η επιβολή του Τέλους Ακινήτων (ν.4021/2011) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι μέτρο άδικο και παράνομο στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι απάνθρωπος ο εκβιασμός της κυβέρνησης προς τα λαϊκά στρώματα, ότι αν δεν πληρώσουν το βάρβαρο και εξοντωτικό χαράτσι, θα τους κόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες, κυρίως σ' αυτούς  που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, λόγω της ανεργίας και της φτώχειας.

Εμείς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς δηλώνουμε ομόφωνα ότι:
  • Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο όσους από τους συμπολίτες μας αρνούνται να πληρώσουν τα φοροχαράτσια, επειδή βρίσκονται σε δεινή θέση.
  • Θα στηρίξουμε έμπρακτα όσους συμπολίτες μας υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, όπως διακοπή του ρεύματος, νομικές κυρώσεις κλπ. 
  • Θα στηρίξουμε κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια μέχρι την κατάργηση του νόμου που τα επιβάλει, με δραστηριοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας με κάθε δυνατό τρόπο (συνέντευξη τύπου, έκδοση φυλλαδίου, ανάρτηση πανό κ.α.)
  • Θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και την ΔΕΗ να τεθεί πάλι σε ισχύ η δυνατότητα διακανονισμού ανάμεσα στους καταναλωτές και τη ΔΕΗ, για την εξόφληση της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος που πολλά νοικοκυριά δεν έχουν  να πληρώσουν.
Το ψήφισμα αυτό ψηφίσθηκε με την υπ΄ αριθμ.426/2011 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίασή της 14ης Νοεμβρίου 2011Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ