Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Χωρίς εργαζόμενους οι δήμοι, μεγάλες ευκαιρίες εκποίησης!

Να τους χαιρόμαστε!

και τον Ρέππα και τον Ρόβλια και τον Τζωρτζάκη και όλους τους εν ενεργεία υπαλλήλους και εν αποστρατεία υπουργούς που ένα μήνα πριν την λαϊκή ετυμηγορία καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την χώρα με τον περίφημο ν.4057/2012 (φεκ 14-3-2012).
Όμως η επίθεσή τους δεν είναι μόνο έναντι των εργαζομένων, είναι και εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης και της οποιασδήποτε διεκδίκησης από την τοπική κοινωνία των δημόσιων και κοινόχρηστων αγαθών.
Η ρήξη κράτους- ΟΤΑ είναι δεδομένη σε όλα τα επίπεδα. Ας το καταλάβουμε όλοι.Ή θα υπηρετήσουμε ένα συγκεντρωτικό κράτος ή έναν γνήσια αποκεντρωμένο και δημοκρατικά οργανωμένο θεσμό,την τοπική αυτοδιοίκηση.Και τα δυο δεν γίνονται.

Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη ΔΕΤΕΚ (δημοτική επιχείρηση παραλίας), με τους 60 συμβασιούχους πρέπει να απαντηθεί από το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο με τον πιο αποφασιστικό τρόπο:
Α. να καταδικάσουμε την κυβέρνηση και του υπεύθυνους υπουργούς.
Β. να ληφθεί ΟΜΟΦΩΝΗ θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τις προσλήψεις που χρειάζονται.
Γ. να οριστεί διαπαραταξιακή επιτροπή με συμμετοχή και εκπροσώπου του σωματείου εργαζομένων που θα επιβλέψει την αξιοκρατική και με διαφάνεια διαδικασία των προσλήψεων.
Δ. να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΑ την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την επαναφορά στο δήμο Καλαμαριάς όλης της παραλίας.
Ε. την κατάργηση της ΔΕΤΕΚ Α.Ε και τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης όλης της παραλίας με εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας.

Για τη δημοτική
Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς

Μιχάλης Παναγιωτίδης