Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τριήμερο αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης




Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς «διέξοδος» σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης διοργανώνει τριήμερο αλληλεγγύης.
4 – 6 Ιουλίου στους «Κοιτώνες» του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, με τη συμβολή της Τέχνης, των δημιουργών της και των συλλογικοτήτων, η πόλη στηρίζει το πολύτιμο έργο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα

Τετάρτη 4 Ιουλίου 20.00
Εγκαίνια εκθέσεων
Δημιουργοί της πόλης προσφέρουν τα έργα τους και στηρίζουν το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Έργα ζωγραφικής, καλλιτεχνικές φωτογραφίες, σκίτσα, κολάζ, βιβλία, χειροποίητα κοσμήματα και αντικείμενα θα εκτίθενται και θα διατίθενται σε συμβολικές τιμές στους «Κοιτώνες», κατά τη διάρκεια του τριήμερου. Τα έσοδα των πωλήσεων θα μπουν στον κουμπαρά αλληλεγγύης που θα στηθεί στους «Κοιτώνες»
Αστροπάρτυ
Αλληλέγγυος στη προσπάθεια και ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας, με τα τηλεσκόπιά του μας μυεί στα μυστικά του ουρανού
Break the wall
Βιντεοπροβολή από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με θέμα “Break the wall”.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 20.00
Ενημέρωση- συζήτηση-δράση
Ενημερωνόμαστε για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, την προσφορά του και τις ανάγκες του. Αναζητούμε μαζί ευρηματικούς τρόπους στήριξής του. Δημιουργούμε μόνιμα δίκτυα στήριξης  προσφέροντας ο καθένας μας λίγο από το χρόνο του.
Κρουστά στο ρυθμό της καρδιάς
Το μουσικό εργαστήρι Κρουστόφωνο με τη μπάντα δρόμου του στηρίζει το
Κοινωνικό Ιατρείο.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 20.00
Βραδινό πιν- νικ με συλλογική κουζίνα
Μεζεδάκια που θα προσφέρουμε όσοι μπορούμε, όλοι μία παρέα σε ένα βραδινό πικ νικ με κιθάρες και τραγούδι, στον κήπο των Κοιτώνων. Το μικρό, συμβολικό εισιτήριο, στον κουμπαρά αλληλεγγύης
Happening σκίτσου
Ο σκιτσογράφος «Σταύρακας» σκιτσάρει ζωντανά τα πορτραίτα– καρικατούρες των επισκεπτών.