Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κοινό μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αρετσούς

Κοινό μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αρετσούς φαίνεται να συστήνουν οι δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμαριάς. Χτες το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης συζητήθηκε στη βραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου τόσο η συμπολίτευση, όσο και η αντιπολίτευση τοποθετήθηκαν αρνητικά στην πρόθεση της κυβέρνησης να παραχωρήσει τη μαρίνα στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου), με σκοπό την παραχώρηση της διαχείρισής της σε ιδιώτη.
Οι προθέσεις τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είχαν διαφανεί από τις ανακοινώσεις τους ενάντια στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση τις προηγούμενες μέρες. Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, τόνισε και χτες ότι «το θέμα της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας της Αρετσούς το παρακολουθούμε εδώ και χρόνια. Ολοι είναι ενημερωμένοι και η δική μας πρόταση είναι σαφής: Να συγκροτηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου, που θα μεταβεί στην Αθήνα και θα συζητήσει το ζήτημα με την ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα), στην οποία ανήκει η μαρίνα, αλλά και με το ΤΑΙΠΕΔ. Να μην παραχωρηθεί κανένα κομμάτι της ενιαίας παραλιακής ζώνης της Καλαμαριάς. Ζητούμε ενιαία διαχείριση του μετώπου, όχι μονομερείς και αποσπασματικές προσπάθειες αξιοποίησης. Η μαρίνα είναι κομμάτι του συνόλου της παραλίας. Η αποκρατικοποίησή της δεν έχει νόημα. Εμείς θέλουμε συνολική αναβάθμιση και όχι μια μεμονωμένη αξιοποίηση, ερήμην μάλιστα της τοπικής κοινωνίας και του δήμου».
Ο Μιχάλης Παναγιωτίδης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Καλαμαριάς (Συνασπισμός), επισήμανε ότι «δεν πρέπει να παραχωρηθεί τίποτα σε κανέναν ιδιώτη. Η μαρίνα είναι δημόσια περιουσία κι όχι ιδιωτική. Η προσπάθεια αυτή είναι και παράνομη και αντισυνταγματική. Θέλουμε να μπλοκάρουμε την απόφαση της κυβέρνησης και γι' αυτό θα προτείνουμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής. Για εμάς είναι πεδίο αντιπαράθεσης, όπως και για την πλειοψηφία των κατοίκων της Καλαμαριάς».

 Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=149674