Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Aγορά, παραγωγών Χαλκιδικής, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


Το «Ανοικτό Δίκτυο για την απευθείας διάθεση προϊόντων στη Θεσσαλονίκη» διοργανώνει αγορά παραγωγών Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, το Σάββατο 1 Ιουνίου στο πάρκο του Ξαρχάκου (από την πλευρά που βλέπει στην ΧΑΝΘ) από τις 10.00 έως τις 14.00.

Απέναντι στην ωμή κρατική καταστολή και την άσκηση βίας εναντίον των κατοίκων της περιοχής αντιπαραθέτουμε την αλληλεγγύη μας. Απέναντι στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος προς όφελος των συμφερόντων μιας χούφτας “επενδυτών” προβάλλουμε τον αληθινό πλούτο, τον πραγματικό χρυσό της περιοχής: Τους ανθρώπους και τα αγαθά που παράγει η μάνα γη. Ο αγώνας των κατοίκων στις Σκουριές είναι αγώνας που αφορά το ιερότερο ανθρώπινο καθήκον: Την αλληλεγγύη των γενεών, την προσπάθεια που πρέπει να γίνεται από όλους ώστε οι γενιές που έρχονται να βρουν καταρχήν ένα περιβάλλον που θα τους επιτρέπει να αναπνέουν, που δεν θα τους αναγκάσει να ανεχθούν την μετατροπή της γης που μεγαλώνουν σε ωρολογιακή βόμβα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκραγεί, σε κρανίου τόπο με αποψιλωμένη την πλούσια δασική έκταση.

Ο αγώνας αυτός βρίσκει αλληλέγγυα όλη την Ελλάδα, όλους τους σκεπτόμενους πολίτες που τοποθετούν τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη, που αρνούνται να δεχτούν την καταστροφή της φύσης προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων μιας δράκας ανθρώπων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να παραβρεθούν στην αγορά αυτή, που θα περιλαμβάνει έκθεση και διάθεση προϊόντων της περιοχής, παράλληλα με μικροφωνική ενημερωτική εκδήλωση.

 Ο αγώνας στις Σκουριές είναι αγώνας όλων μας.