Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Καλαμαριάς



Από την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Καλαμαριάς στο οποία θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Τα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας, εκφράζουν τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές σε θέματα Διά Βίου Μάθησης Ενηλίκων στα εξής θεματικά πεδία:


Οικονομία - Επιχειρηματικότητα
Ποιότητα ζωής - Περιβάλλον
Νέες Τεχνολογίες
Γλώσσα και Επικοινωνία
Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
Πολιτισμός και Τέχνη
Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Αναλυτικά, τα τμήματα που μπορούν να δημιουργηθούν - αφού εξευρεθεί ο ανάλογος αριθμός ενδιαφερομένων - μπορείτε να τα δείτε στη συνημμένη σελίδα με τίτλο «Εκπαιδευτικά Προγράμματα».

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.

Τι πρέπει να κάνει όποιος/-α ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει κάποιο τμήμα του ΚΔΒΜ:

  1. Βρίσκετε το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ» στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς, στα Κ.Ε.Π., στα υπόλοιπα Δημοτικά κτίρια ή το εκτυπώνετε από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα του Δήμου. Διαβάστε προσεκτικά, στην πίσω σελίδα της ΑΙΤΗΣΗΣ, τις ΟΔΗΓΙΕΣ, τους ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και τις ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
  2. Στα ίδια σημεία θα βρείτε και το έντυπο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ.» στο οποίο αναγράφονται όλα τα τμήματα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Το βρίσκετε και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας. Μελετήστε τα τμήματα και επιλέξτε αυτά που πραγματικά σας ενδιαφέρουν και θα θέλατε να παρακολουθήσετε.
  3. Συμπληρώνετε όλα τα ζητούμενα στοιχεία, τηλέφωνα επικοινωνίας και, βεβαίως, τα τμήματα που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε. Μπορείτε να συμπληρώστε μέχρι τρεις (3) προτιμήσεις σημειώνοντας και τη σειρά προτίμησής στην τελευταία στήλη.
  4. Φωτοτυπείτε την Αστυνομική σας Ταυτότητα (και από τις δύο πλευρές)
  5. Καταθέτετε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και την ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ της ταυτότητας στη Γραμματεία του Κ.Δ.Β.Μ. και παίρνετε αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία κατάθεσης.
Η Γραμματεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς θα λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου της Πλατείας Σκρα (γωνία με Καραμαούνα 1), δίπλα ακριβώς από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η συμπληρωμένη ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να σταλεί και ηλεκτρονικά στο mail του Κέντρου (kdb-mathisis@kalamaria.gr ). Θα σας αποσταλεί ο Αριθμός Πρωτοκόλλου, θα πάρετε σειρά προτεραιότητας αλλά αυτή θα επικυρωθεί μόνο εφόσον προσκομίσετε και τη φωτοτυπία της Ταυτότητάς σας.  

Τηλ. 2313314322
email: kdb-mathisis@kalamaria.gr

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2013  

Θα ακολουθήσει επικοινωνία μαζί σας για να πληροφορηθείτε τα Τμήματα που θα δημιουργηθούν και τις ώρες λειτουργίας τους, ώστε να επιλέξετε αυτό που θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε (το πιο κοντινό στην κατοικία σας και στις ώρες που σας εξυπηρετεί).

Στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία.