Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΠΑΡΚΟ ΣΟΦΟΥΛΗ ΑΚΤΗ ΝΤΟΒΙΛ



Δελτίο τύπου (21-06-2022)
Καμία δόμηση στο Καραμπουρνάκι
Το παραλιακό μέτωπο επί της οδού Σοφούλη στο Καραμπουρνάκι, πρέπει να προστατευτεί από οποιαδήποτε δόμηση και να αποτελέσει την ελεύθερη φυσική διέξοδο του οικιστικού πλέγματος της Καλαμαριάς και όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης προς τη θάλασσα.
Σε αυτό συμφώνησαν χθες (Δευτέρα 20-06-2022), κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, η διοίκηση, όλα τα μέλη των παρατάξεων του Δήμου, τοπικοί φορείς, αλλά και οι εκπρόσωποι (βουλευτές) των πολιτικών κομμάτων οι οποίοι παραβρέθηκαν (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ).
Ειδικότερα, όσον αφορά τα οικόπεδα της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνουμε τις κύριες κατευθύνσεις στις οποίες κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των διαφόρων ομιλητών. Η πρώτη επικεντρώθηκε κυρίως στην αναζήτηση των χρηματοδοτικών εργαλείων (τράπεζα γης, ταμείο Ανάκαμψης, Πράσινο ταμείο κλπ.) με σκοπό την απαλλοτρίωση όλων των χαρακτηρισμένων ελεύθερων χώρων από τον Δήμο. Η δεύτερη θεωρεί ως υποχρέωση και κοινωνική ευθύνη της Εθνικής τράπεζας, να αποδώσει στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία ένα αγαθό ζωτικής σημασίας για όλους μας, με την υπενθύμιση ότι η υποχρέωσή της πηγάζει και από τις τρεις ανακεφαλοποιητικές πράξεις σωτηρίας της τράπεζας με χρήματα του λαού, καθώς και από την κατοχή σήμερα του 40% των μετοχών της από το Ελληνικό Δημόσιο (υποστηρίχθηκε από τοπικούς φορείς και ορισμένες δημοτικές παρατάξεις).
Όλοι οι παρόντες/ούσες συμφώνησαν ότι πρέπει να είναι καίρια η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) και προς την πρώτη, αλλά και ως προς τη δεύτερη κατεύθυνση με σχετική παρέμβαση - εισήγηση της Δημοτικής Αρχής προς την πολιτεία άμεσα και χωρίς χρονική καθυστέρηση.
Εμείς από την πλευρά των κατοίκων, καταθέσαμε ανάλογη πρόταση ψηφίσματος, ζητήσαμε να γίνει αυτό δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο, ψήφισμα για το οποίο μας δηλώθηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις ότι συμφωνούν. Απομένει η υιοθέτηση και δημοσίευση του ψηφίσματος, η οποία απηχεί τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και από το Δήμο Καλαμαριάς, ώστε να παραμείνει ο χώρος ελεύθερος για χρήσεις αναψυχής, αθλητισμού και δημιουργίας για όλους/όλες μικρούς και μεγάλους κατοίκους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.
Επιτροπή κατοίκων στο Καραμπουρνάκι