Παρασκευή 13 Ιουλίου 2007

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Καλαμαριάς στην προσπάθειά του να οργανώσει και φέτος την τελετή αποφοίτησής των παιδιών της Γ’ Λυκείου, αποτάθηκε στην Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου μας (ΔΕΤΠΑΚ), για την παραχώρηση του δημοτικού χώρου του REMMEZZO.
Θεωρήσαμε ιδανικό τον χώρο για την τελετή καθώς στην αυλή του υπάρχει και ένα μικρό αμφιθέατρο όπου θα μπορούσαν να δώσουν μία συναυλία τα μαθητικά συγκροτήματα του σχολείου μας.
Μετά από προσπάθειες αρκετών ημερών κατορθώσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον κύριο που μας υπέδειξαν ως υπεύθυνο του χώρου, κύριο Γεωργιάδη. Η απάντηση του λοιπόν στο αίτημα μας ήταν ότι θα πρέπει να καταβάλει ο σύλλογος 600€, απλά και μόνο για την χρήση του χώρου.
Έκπληκτοι από την απάντηση, καθώς ο σύλλογος μας είχε διοργανώσει την προηγούμενη χρονιά, στον ίδιο χώρο την τελετή και τότε του είχε παραχωρηθεί δωρεάν, του επισημάναμε ότι θεωρούμε παράλογο να ζητάει μία Δημοτική Επιχείρηση από ένα δημόσιο σχολείο της περιοχής ,για την παραχώρηση ενός δημοτικού χώρου, ένα τέτοιο ποσό.
Οι απαντήσεις που πήραμε αλλά και η όλη αντιμετώπιση του αιτήματός μας, μας δίνουν την εντύπωση η Δημοτική Επιχείρηση διαχειρίζεται τον συγκεκριμένο δημοτικό χώρο με έναν ευκαιριακό τρόπο και εύλογα νομίζουμε προκύπτουν τα ερωτήματα:
Ποιοι είναι οι στόχοι και ποιοι οι όροι της λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων;
Ποια η πολιτική διαχείρισης των δημοτικών χώρων και ποιες οι προτεραιότητες του Δήμου για τη χρήση τους;
Όλες οι ομάδες πολιτών που αιτούνται την παραχώρηση δημοτικών χώρων, αντιμετωπίζονται ισότιμα (γνωρίζουμε ότι ο χώρος παραχωρήθηκε πρόσφατα σε πολιτιστικό σύλλογο της Καλαμαριάς έναντι ενός πολύ μικρότερου ποσού) ;
Ερωτήματα που φυσικά δεν είναι ρητορικά αλλά ουσιαστικά και οι απαντήσεις τους μας αφορούν άμεσα και εμάς τους γονείς αλλά και τα παιδιά, ως πολίτες αυτού του Δήμου.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ