Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Περπατάμε την Καλαμαριά και συνεχίζουμε...


Δελτίο τύπου Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς
23-10-2010

«Περπατάμε την Καλαμαριά».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Παναγιωτίδης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς περπατούν στις γειτονιές της Καλαμαριάς. Στόχος είναι η ενημέρωση των δημοτών της Καλαμαριάς για τις βασικές θέσεις της κίνησης αλλά και η από πρώτο χέρι διαπίστωση από τους υποψήφιους των προβλημάτων της κάθε γειτονιάς της Καλαμαριάς.

Δευτέρα 18/10: Σήμερα περιηγηθήκαμε στις γειτονιές της Κηφισιάς και του Βότση ενώ έγινε και μία πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη και ανταλλαγή απόψεων στο ΚΑΠΗ του Βότση.
Τρίτη 19/10: Στις γειτονιές της Νέας Κρήνης. Συνομιλήσαμε με πλήθος κόσμου και επαγγελματίες της περιοχής, ενώ μας δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβουμε τις ανησυχίες τους και τα σημεία εκείνα που μπορεί ο Δήμος να παίξει σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.
Τετάρτη 20/10: περπατήσαμε στην Αρετσού, στην πολύπαθη παραλία που διεκδικούμε ως δήμος από την Κτηματική εταιρεία του Δημοσίου και την εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης ΕΤΑ. Κοινή διαπίστωση όλων των κατοίκων η εγκατάλειψη, οι αυθαίρετες επεμβάσεις και η άθλια εικόνα της παραλίας.
Πέμπτη 21-10: βρεθήκαμε στον Φοίνικα της ανεργίας, της νεκρής αγοράς και των κατοίκων που παλεύουν για την επιβίωση μέρα με τη μέρα.
Συγχρόνως παραδίπλα η νέα πόλη της επέκτασης στον Αγ.Ιωάννη με τα τεράστια προβλήματα των υποδομών και τους επαπειλούμενους αποχαρακτηρισμούς ελεύθερων χώρων.
Παρασκευή 22-10, στο πάρκο της οδού Πασσαλίδη που πριν ενάμισυ χρόνο με δικές μας κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο  αποτρέψαμε την οικοδόμησή του. Στη συνέχεια ανηφορίσαμε στον  Αγ.Παντελεήμονα με την πυκνή δόμηση και την παντελή έλλειψη ελεύθερων χώρων, με το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και την σύνδεση με άλλες γειτονιές της Καλαμαριάς.
Σάββατο 23-10: επίσκεψη στην λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων και στο                    κέντρο της Καλαμαριάς.


Την Δευτέρα 25-10, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Παναγιωτίδης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς, θα επισκεφθούν το Καραμπουρνάκι και τα σχολεία της περιοχής.