Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς προς ΔΕΗ και ΔΕΠΑ


Να μην σταλεί καμία εντολή διακοπής για οικογένειες ή μικρούς επαγγελματίες που με βάση το εισόδημά τους αδυνατούν να ξοφλήσουν το σύνολο του λογαριασμού σημειώνεται στο ψήφισμα
 
 Την ευαισθητοποίηση της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ απέναντι σε νοικοκυριά, που αδυνατούν λόγω οικονομικής κρίσης να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ζητά το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς με ψήφισμά του.
«Επειδή το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο είναι απαραίτητο κοινωνικό αγαθό για τη ζωή των συμπολιτών μας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς ζητάμε από τα αρμόδια όργανα :

-         Να μην σταλεί καμία εντολή διακοπής για οικογένειες ή μικρούς επαγγελματίες που με βάση το εισόδημά τους αδυνατούν να ξοφλήσουν το σύνολο του λογαριασμού.
-         Σε αυτές τις περιπτώσεις να δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού με κριτήριο την οικονομική ευχέρεια του καταναλωτή και με αντικειμενικά κριτήρια κοινωνικής ευαισθησίας.
-         Σε περιπτώσεις όπου έχει γίνει ήδη διακοπή λόγω χρέους, να γίνει άμεσα επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος ή φυσικού αερίου και διακανονισμός με δόσεις που να μπορεί να ανταποκριθεί ο υπόχρεος, με βάση το εισόδημά του» τονίζεται στο ψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: