Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

ΚοιΝο, όχι ΕΥΡΩ (και για φροντιστηριακά μαθήματα)


Το Δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων Θεσσαλονίκης (Καλαμαριά) ΚοιΝο,
 δημιουργεί και θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβρη,  φροντιστηριακά τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
Α) Ενισχυτική διδασκαλία μαθητών Λυκείου
Β) Ενισχυτική διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου
Γ) Εκμάθηση ξένων γλωσσών (Αγγλικά- Γαλλικά) 
Δ) Εξωσχολικές δραστηριότητες μαθητών Δημοτικού (μουσική, ζωγραφική, γυμναστική, θέατρο, φωτογραφία, κλπ.)
Η στελέχωση αυτών των τμημάτων, από καθηγητές και η καταγραφή των ενδιαφερόμενων γονιών έχει ξεκινήσει. Μπορείτε να επικοινωνείτε για περισσότερες πληροφορίες και να δηλώνετε συμμετοχή είτε για τη στελέχωση είτε για τη συμμετοχή των παιδιών σας, με τα μέλη:
Θεανώ Βαχτσεβάνου τηλ. 6947106080
Στέλλα Κορομπίλη τηλ. 6974481097
Ελένη Παπαθεοδοσίου τηλ. 6947705491

Για τους φίλους που συναντούν το δίκτυο για πρώτη φόρα:

Τι είναι το δίκτυο ανταλλαγής ;
Το δίκτυο είναι μία συνεργασία ανθρώπων, μία ανταλλαγή των υπηρεσιών τους  ή των προϊόντων τους,  με όρους όμως που οι ίδιοι συναποφασίζουν και θέτουν. Μία συνεργασία που στηρίζεται  στην εμπιστοσύνη στην αλληλεγγύη, στην ισοτιμία. Ανταλλαγές που αποκλείουν την αγοραία λογική του υπερκέρδους και της συσσώρευσης πλούτου.
Τι είναι το ΚοιΝο;
 Είναι ένα κοινωνικό νόμισμα, ένα εναλλακτικό νόμισμα, που χρησιμοποιεί το δίκτυο για να αποτιμά αξίες και να διευκολύνει τις ανταλλαγές. Το ΚοιΝο δεν έχει τα χαρακτηριστικά του χρήματος καθώς δεν συσσωρεύεται, δεν αναπαράγεται, δεν δημιουργεί υπεραξία.
 Πως μπορεί κανείς να συμμετέχει;
 Όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος δηλώνει αρχικά τη πρόθεσή του στην ιστοσελίδα του δικτύου (http://koino.com.gr/) είτε από τον προσωπικό του υπολογιστή, μέσα από μια απλή διαδικασία εγγραφής, είτε αν δεν έχει τη δυνατότητα, απευθυνόμενος στο γραφείο της Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς (Σάντας 7) και στο τηλέφωνο 2310 402851.  Το δίκτυο οργανώνουν, διαχειρίζονται και ελέγχουν τα ίδια τα μέλη του, μέσα από τις συνελεύσεις τους. Η συντονιστική και η διαχειριστική ομάδα, που εκλέγει η συνέλευση έχουν εκτελεστικές και μόνο αρμοδιότητες.
 Τι μπορεί να προσφέρει στα μέλη του;
 Η συνεισφορά του δικτύου, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, είναι πολυεπίπεδη. Όταν άνθρωποι συνθλίβονται και εξαθλιώνονται η πρώτη προτεραιότητα δεν μπορεί παρά να είναι η επιβίωση και εκεί το δίκτυο μπορεί να συμβάλει αφού ανειδίκευτη εργασία μπορεί να ανταλλαχθεί με αγαθά πρώτης ανάγκης, υπηρεσίες γιατρών κλπ. Αμφισβητεί την κυριαρχία του «χρήματος- εμπόρευμα». Δίνει ελπίδα ότι κάτι καινούργιο μπορεί να γεννηθεί μέσα από έννοιες που είχαμε θάψει.
Γιατί αν συναντηθούμε, οργανώσουμε και δυναμώσουμε τα κινήματα αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης, διεκδίκησης.
  Θα μπορέσουμε
· να δημιουργήσουμε ανθρώπινες σχέσεις που στηρίζονται στη συνεργασία, στην εμπιστοσύνη, στην αλληλεγγύη.
· να αντιληφθούμε ότι έχουμε τη δύναμη να ανοίξουμε ρωγμές στα σημερινά «αδιέξοδα».
· να διαβρώσουμε το αυθαίρετο χρηματοπιστωτικό σύστημα που κερδοσκοπεί, παίζοντας με τις ζωές μας.
· να σχεδιάσουμε το αύριο με τους δικούς μας όρους, της ισοτιμίας, της ισονομίας, της ισηγορίας.
Το ΚοιΝο είναι πρωτοβουλία της
ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: