Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμαριάς βρίσκονται από χθες Δευτέρα 12/11 σε κατάληψη των υπηρεσιών του Γραφείου Ανθρώπινου Δυναμικού, ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία των εργαζομένων και να αποτραπεί η απόλυσή τους, όπως προβλέπεται στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3.
Μετά από μαζική συγκέντρωση και δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς αποφάσισε ομόφωνα:
 να εκφράσει την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη νέα υποβάθμιση των ΟΤΑ , σε κάθε απόλυση εργαζομένου και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμαριάς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 
Επίσης είναι αντίθετο στη διάταξη του νόμου που προβλέπει αποστολή λίστας στο Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δηλώνει ότι δεν θα συνεργήσει σε οποιαδήποτε διαδικασία κατάργησης θέσεων που θα επιβληθεί εκ των άνω και αποφασίζει να μην υπογραφεί από τον Δήμαρχο καμία διαπιστωτική πράξη κατάργησης θέσεως, και διαθεσιμότητας. 
Ζητάει την άμεση σύγκληση της ΠΕΔ ώστε να αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και η παραίτηση των αιρετών σε περίπτωση εφαρμογής του νόμου, καθώς επίσης και  την άμεση σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ και μάλιστα σε ημερομηνία πριν από αυτή που θέτει ο νόμος για την αποστολή στοιχείων- ονομάτων, ώστε να ακυρωθούν οι απολύσεις των εργαζομένων στους Δήμους. 
Τέλος δεσμεύεται να παράσχει οποιαδήποτε νομική υποστήριξη προς τους αιρετούς καθώς και σε υπαλλήλους, σε περίπτωση που κινηθούν νομικές διαδικασίες επιβολής ποινών.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις :
·         Την Τετάρτη 14-11-2012 στις 12.30 μμ, στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 3ωρες στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της αυριανής πανευρωπαϊκής απεργίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας που παίρνονται σε όλη την Ευρώπη και οδηγούν τους λαούς σε νέα φτώχεια και εξαθλίωση.
·         την Πέμπτη 15-11-2012 στις  8:30 πμ, στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου «Γερμανός» Περίπτερο 8 -Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης για να «καλωσορίσουμε» τον Υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας κ. Φούχτελ και τους συμμετέχοντες συνεργάτες του δημάρχους, οι οποίοι με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη θα συζητήσουν για το ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας και των υπηρεσιών σε γερμανικές εταιρείες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ